0

Kat likt aan wond

Samenvattend kunnen we zeggen dat de kat bijt zelf zijn geen bedreiging voor het leven en de gezondheid. Maar het speeksel van het dier in de wond kunnen bacteriën en virussen te krijgen. Bite geneest slecht, kunnen complicaties ontwikkelen - van de lokale ontstekingsreactie algemene sepsis. Het afval is ook noodzakelijk profilaktirovat gevaarlijke ziekten, zoals hondsdolheid en tetanus. Voor de behandeling van loslopende dieren beten noodzakelijkerwijs gelden voor de medische instelling.

Spoed Spoeddierenarts heerhugowaard dierenkliniek middenwaard

Rabiës - een ongeneeslijke ziekte en kan zelfs worden doorgegeven in het stadium wanneer de symptomen niet verschenen. Cat wenselijk vangst isolaat (perederzhivat dier blijdorp gosvetuchrezhdeniyah) en waargenomen gedurende 15 dagen. Verdwaalde dieren worden gedood en in het laboratorium onderzocht. In ieder geval, hun eerste schoten, en dan als gevolg van overmatige blootstelling of te bestuderen om te beslissen om de cursus door te gaan of niet. Tekenen van hondsdolheid bij katten: overmatige speekselvloed ongemotiveerde agressie; gebrek aan angst voor de vijand; angst voor licht, scherp geluid; het eten van non-food items; hondsdolheid - cats pijnlijk om te slikken, het ontwikkelen van verlamming van de keel; overmatige speekselvorming; zenuwaandoeningen - aanvallen, convulsies. Tekenen van hondsdolheid bij mensen na een kat beet ontwikkelen na 1-3 weken. Hoe dichter bij het hoofd werd toegebracht de beet, hoe korter de incubatietijd. Het eerste symptoom is prikkelbaarheid van het zenuwstelsel: fotofobie; reactie op harde geluiden; gearbeid slikken. Helaas, tot op heden, de ziekte is ongeneeslijk, en na het verschijnen van de eerste symptomen van hondsdolheid genezen van een persoon is niet meer mogelijk. Bijna 100 van de patiënten sterven aan spierverlamming.

deze periode is het niet meer besmettelijk. Vooraf vast te stellen of een kat is een drager van het pathogeen van de ziekte kattenkras, is het onmogelijk. Woede wat te doen als je bent gebeten door een straat kat? In dit geval is het noodzakelijk maatregelen te nemen ter voorkoming van hondsdolheid te nemen. Rabiës - een fatale ziekte van warmbloedige dieren en mensen, die in contact wordt gebracht met het speeksel van geïnfecteerde dieren in het bloed. Besmetting vindt plaats door beten of als het speeksel wordt op een beschadigde huid. Katten zijn vaak dragers van hondsdolheid - in stedelijke omgevingen ze op een lijn met de belangrijkste distributeurs van honden. Volgens de statistieken 90 van de gevallen van rabiës katten behoren tot de leeftijdsgroep jonger dan drie jaar. Wat te doen als gebeten door een hondsdolle kat? Als u bent gebeten door een verdwaalde kat, en niet-gevaccineerde naar huis met toegang tot de straat - vergeet niet te laten vaccineren.

Hij likt en vingert haar dikke kut

Als er geen vaccinatie, moet u de tetanustoxoïd in te voeren voor de preventie van infectie. "Kattenkrabziekte" Een veel voorkomende complicatie van kattenbeten is de "kattenkrabziekte". De medische naam - limforetikulez. De oorzaken van de ziekte is nog steeds controversieel. Voorheen werd gedacht dat de ziekte veroorzaakt het virus, en toen recepten begon het te toe te schrijven aan bacteriën en rickettsiae uitgescheiden door besmette mensen. De ziekte meestal van invloed op kinderen en adolescenten. Cat is asymptomatische vervoerder, de agent in haar mond, en valt onder de klauwen te likken. Bij toepassing van krassen of bijt microbe eten in de wond ingevoerd, wordt de beet ontstoken en zwelt. 3-10 dagen na de beet ontsteking ontwikkelt zich in de regionale lymfeklieren, soms vergezeld van hoofdpijn, malaise en koorts. Vanaf de beet site om de ontstoken site is er een rode streep (Lymfangitis). Meestal is de infectie voorbij zonder gevolgen, maar in sommige gevallen is er complicaties zoals meningitis en andere beschadigingen van het zenuwstelsel kan zijn. Katten zijn dragers van kattenkrabziekte in een korte periode - 2-3 weken.

Bij ernstige verwondingen onmiddellijk een arts raadplegen, als gevolg van de kat bijt zijn er veel complicaties. Het risico op complicaties neemt toe met de volgende ziekten: diabetes; immunodeficiëntie; zwelling van het beschadigde gedeelte; alcoholisme; leverziekte; perifere vasculaire ziekte; schadevergoeding in prothetische gewrichten. Laten we complicaties zoals bacteriële infecties en hondsdolheid te overwegen. Bacteriële infectie met kat speeksel in beschadigd weefsel krijgt een "boeket" van micro-organismen. Wanneer de kat bijt los: streptokokk pasteurella; streptococcen en staphylococcen; Corynebacteriae; neisseria; fuzobakterii; en een aantal andere opportunistische pathogenen. Vanwege het feit dat microben relatief diep ingevoerd in de weefsels, vormden de focus van ontsteking en benadeeld tijdens de ontwikkeling van een systemische infectie: longontsteking; nefritis; etterige huidziekten; algemene bloedvergiftiging. In sommige gevallen kan het mogelijk necrose van het beschadigde weefsel, zonder de juiste chirurgische behandeling leiden tot verlies van de ledemaat. Bij gaatjes ontwikkelt infectie vaker dan in snijwonden, zoals katten speeksel weggespoeld met bloed. Tetanus - een ander gevaar van kat beten. De ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie die in de bodem. Het tast het zenuwstelsel en veroorzaakt een spastische spieren. Tetanus voeren geregeld preventieve vaccinatie om de vijf jaar.

medisch Centrum voor dieren

Om te elimineren bloeden genaaid bloeden schepen. Grote schade voor het eerst in de biljartkeu afwezigheid van ontsteking behandeld uitgevoerd cosmetische chirurgie. Welke kat heeft het kind gebeten? Als dit is uw kat gevaccineerd tegen hondsdolheid of alleen wonen in het appartement (zonder toegang tot de straat en weinig schade, dan is de behandeling van de wond met een antiseptische en breng een steriel verband. Wat te doen als gebeten door een kat om het bloed? Zoals hierboven vermeld, wondgenezing hangt af van hoe goed je behandeld met ontsmettingsmiddelen. Wat te doen als gebeten door een kat vinger en wordt opgeblazen of gezwollen arm? Helaas, complicaties te ontwikkelen in elke vijfde geval is, en in de handen - vaak zo dicht onder de huid worden aangebracht botten en gewrichten. Kennismaking met de bacterie veroorzaakt een ontsteking van het beenvlies en gewrichtskapsel. Voor de behandeling moet naar het ziekenhuis.

Eventueel het bloeden te stoppen. Om dit te doen, breng een verstopping drukverband. Meestal bijt katten capillair bloeden optreedt kleine tanden en bijt ondiep. In zeldzame gevallen kan u veneuze bloeden uit de oppervlakkige aderen. In beide uitvoeringsvormen is de bloedstelpende drukverband. Op bloeden uit de wond er een Positief - bloed wegspoelt speeksel van de kat. Als het bloeden is gestopt voor 15 minuten, breng dan een drukverband is niet nodig. Smeer de huid rond de wond met een oplossing van briljantgroen, jood of alcohol. De wond wordt antibiotische zalf. Bovenklep beschadigde huid licht steriel verband aan de wond niet vies. U moet weten dat de huid beschadigd door kat beten niet kunnen naaien.

Waarom likt een hond?

Het is niet nodig om zelfmedicatie, omdat er ernstige gevolgen kunnen zijn, tot weefselnecrose en amputatie van ledematen. Ook medische hulp te zoeken in het geval van andere complicaties: meervoudige beten of grote schade area; bijt in het gewricht (cat bijten en gezwollen vingers) of in het gezicht en hals; ernstig bloeden niet binnen 15 minuten te stoppen; malaise; koorts; ontsteking van. Hanteer meldkamer onmiddellijk bij voorkeur binnen 12 uur na de beet - en meer kans op infectie te onderdrukken in de kiem. Typisch een arts door de beet van een kat antibiotica voorschrijven: "Amoxicilline "Doxycycline 'ftorkhinolon «Ceftriaxone. als het al twee dagen, en de tekenen van infectie afwezig zijn, is behandeling met antibiotica niet nodig. Bij traumatische letsels verplichte vaccinatie tegen tetanus, als je het niet bestaat, voert u de tetanustoxoïd. Rabiësvaccinatie niet afhankelijk van het bewijs. Eerste hulp en behandeling, als u bent gebeten door een kat - wat stedelijk te doen? Kleine beschadigingen kunnen onafhankelijk behandeld. Je moet ook naar de primaire wondbehandeling houden alvorens naar het ziekenhuis. De beet grondig 5-15 minuten (afhankelijk van de diepte van de beet gewassen met water en zeep - is het noodzakelijk om alle speeksel neergelegd in de huid en tezamen met speeksel uit de mondholte katten bacteriën te verwijderen en mogelijke pathogenen tetanus en hondsdolheid. De wond werd behandeld met een oplossing van waterstofperoxide in afwezigheid van peroxide - alcohol of wodka.

Het feit is dat in de mondholte katten bevat specifieke micro-organismen die ontsteking van de verwondingen veroorzaken. Klein, maar scherpe tanden kunnen doordringen tot diep dikke in de huid om de spieren en andere weefsels te zijn, maar tegelijkertijd zijn ingevoerd om het bedrijf van vrolijke bacteriën. Het is dus belangrijk om de wond te behandelen en gebruikt om de beet kat antibiotica te behandelen. Bite diepte kan misleidend zijn. Van tanden zijn klein, "stab" de wond die eigenlijk heel diep in de onderliggende weefsels te dringen - spieren, pezen. Bijzonder gevaarlijke gevolgen van de kat bijten in de voeg (bijvoorbeeld vinger gezicht en hals. Een andere onaangename consequentie - de beten van katten niet genezen, wat leidt tot de vorming van littekenweefsel en de lelijke vanuit een darm cosmetisch oogpunt. Plus, zijn de beten vaak gepaard met krassen. Wanneer je nodig hebt om een arts te raadplegen. Faq - gebeten door een kat en een gezwollen hand, vinger - dan genezen? In dit geval moet u professionele medische hulp te zoeken.

Sterilisatie kat - informatie over sterilisatie bij katten

Katten bijten zelden mensen dan honden, sonja maar de kans op het lijden van tand als een huis Murka en wilde jagers zijn groot genoeg. Het aandeel van de kat bijt goed voor in het gebied van 10-20 van de mensen gebeten door dieren. De meeste hebben vaak last van de beten van kinderen en adolescenten die spelen met loslopende dieren. Wat is gevaarlijk voor een kat een persoon bijten en wat te doen in dit geval? Ik moet altijd naar de dokter? Bedenk hoe te hanteren en behandelen van een kat beet, evenals erachter te komen borstvoeding wat ziekten kunnen speeksel deze bonthuisdieren zenden. Kenmerken en gevolgen van de kat beet. In tegenstelling tot honden, katten niet in staat zijn het toebrengen van ernstige schade aan zelfs een klein kind. Afmetingen in katten zijn kleine, zwakke kaken en kleine tanden. Ondanks dit, op het eerste gezicht onschuldige kat beten zijn zeer gevaarlijk. Ja, de schade veroorzaakt door een hond, meer traumatische, maar het is makkelijker om te genezen.

Kat likt aan wond
Rated 4/5 based on 891 reviews
SHARE

kat likt aan wond Pasatiqy, Sat, May, 05, 2018

Sommige katten kwijlen overvloedig als ze bang zijn, andere katten zijn reisziek vandaar de natte dekentjes in de reismandjes). Soms kwijlen ze ook als ze misselijk zijn of op het punt staan om een haarbal op te geven. Natuurlijk zijn er dan ook nog de katten die kwijlen van genot als ze geaaid worden.

kat likt aan wond Eledohed, Sat, May, 05, 2018

Het gebeurt wel eens dat je kat schuim op zijn mond heeft, als je bijvoorbeeld bij de dierenarts bent geweest of als je kat een bepaalde dosis geneesmiddel heeft gekregen. Je weet dat dit beetje kwijl na verloop van tijd weer weggaat. Meestal is het kwijlen van je kat onschuldig, maar soms moet je toch contact opnemen met je dierenarts want er kan wel eens iets anders aan de hand zijn. Waarom kwijlt mijn kat?

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: